sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kori villiviinistä




Villiviini on mukava materiaali, toimii hyvin samalla tavalla kuin riippakoivu, ja tykkään erityisesti sen väristä. Väri on kauniin vaalean ruskea. Valmiin korin päälle on helppoa tehdä päällystys, kun kori on niin tukeva. Koreja saa kierrätyskeskuksista yms.
Samalla tavalla koreja voi päällystää myös risuilla.
Kori kestää käytössä pihalla useamman vuoden.

Tarvikkeet:
Valmis metallilankakori
Rautalankaa (puolalankaa)
Pihdit
villiviinistä nuoria taipuisia versoja

Teko-ohje:

1. Kaksinkertaisesta puolalangasta kiinnitetään sidontalankoja joka kulmaan, ja pitkälle sivulle kaksi, lyhyille riittää yksi. Korin "punominen" aloitetaan niin, että käteen otetaan noin 5-10 versoa (pituus noin 1,5m pidempiä on vaikeaa hallita!). Niiden päät työnnetään korin sisälle, ja aletaan rautalangalla kiinnittämään versoja koriin. Kädellä kannattaa "silittää" pintaa tiukaksi, ja joka kerroksen jälkeen painetaan kiinnitettyjä versoja alaspäin että ne saadaan tarpeeksi tiukalle.


2. Mitä paksumman nipun versoja laittaa sitä paksummat kerrokset ovat. Uusia versoja lisätään samoin kuin risukranssissa, päät voi työntää korin sisäpuolelle.
Kun sidontarautalangat loppuvat, lisätään uutta rautalankaa. Punontaa jatketaan yläreunaan asti.

Reunasta saa siistin kun yhdellä rautalangalla ompelee reunan päälle nipun versoja. 



3. Harottavia versoja voi lopuksi siistiä oksasaksilla. Jos koriin haluaa pohjan, kannattaa se aloittaa pyörittämällä versoja reunoilta keskelle. Ihan keskikohdassa riittää yksi verso, nipun kiinnittäminen siististi voi olla hankalaa. Villiviini katkeaa helpommin kuin riippakoivu, mutta vaikka verso katkeaisikin saa sen rautalangalla kiinnitettyä kohtuullisen hyvin.

Jos koriin haluaa istuttaa jotain, kannattaa se vuorata muovilla että se olisi pitkäikäisempi.


1 kommentti:

  1. HI ¡ i love your house and your blog ! Is Very interesting all your post
    Angelica

    VastaaPoista