perjantai 26. joulukuuta 2014

JOULU-kirjaimet ja kuusi

Sammaleisille joulukirjaimille kävi vähän onnettomasti...niiden oli tarkoitus päästä jouluksi koristamaan joko etuterassia tai sisälle seinää. Ne eivät päässeet kumpaankaan vaan jäivät kaapin päälle kuivumaan.
Mutta eikös Tapaninpäivänäkin ole vielä joulu?


Kirjaimet on tehty styroksista. Leikkasin styroksista ensin puukolla neliöitä jotka sitten muotoilin kirjaimiksi. Vähän tarkemmalla etukäteissuunnittelulla kirjaimista olisi varmasti saanut edes hiukan saman kokoisia...
Sen jälkeen niiden pinnalle on kieputettu rautalangalla sammalta. Leikkasin lopuksi saksilla sammaleen aivan tasaiseksi koska kirjaimet olivat melko pienet ja niiden muoto katosi kun sammal hapsotti.

Väri on aika haalea kun kirjaimet ovat olleet pari kuukautta sisällä. Selvästi sammaltöille paras paikka on olla ulkona jolloin niissä säilyy parhaiten vihreä väri.

Kuvissa rautalanka näkyy paljon selkeämmin kuin oikeasti. Ehkä jo ensijouluna kyltti pääsee johonkin näkösälle, nyt sitä pitää melkein vuosi säilyttää jossain varastossa.


Kuusen teko aloitetaan latvasta päin. Otetaan käteen nippu risuja, joista ensin tehdään latva. Oksia ohennetaan tai lisätään jotta latvasta saadaan tarpeeksi ohut.
Sen jälkeen nipusta erotetaan ylimmäiset sakarat, tässä vaiheessa oksia joutuu lisäämään nippuun.

Loput risut jaetaan puoliksi ja sidotaan löysästi kahdeksi alasakaraksi. Keppi on työnnetty jo alussa risunipun sekaan jolloin sen saa tukevasti kiinni.

Oksanpäihin lisäsin rautalankakiemurat ja kieputin kuusen ympärille hopeanväristä rautalankaa sekä liimasin nappeja kuumaliimalla.

Olen tehnyt samalla tekniikalla kuusen myös mustikanvarvuista. Löytyisiköhän siitä jostain kuvaa vai pitääkö tehdä uusi...2 kommenttia: